អាហារទាំង ៨ មុខដែលគួរទទួលទាននៅពេលមានជំងឺផ្តាសាយ

ព្រហស្បតិ៍ ២៥ មេសា, ២០១៣ ម៉ោង ១៥:៤៧ rain

ជំងឺផ្តាសាយគឺជា ជំងឺម្យ៉ាងដែល ងាយឆ្លងបំផុតពីមនុស្ស ម្នាក់ទៅមនុស្សម្នាក់ ទៀតណាស់ ហើយអាចកើតជំងឺនេះ ឡើងបណ្តាលមកពី អាកាសធាតុផងដែរ។

ថ្ងៃនេះខ្មែរឡូត សូមនាំអារម្មណ៍ ប្រិយមិត្តមកទស្សនា នូវវីដេអូមួយ ដែលបង្ហាញអំពី អាហារដែលគួរទទួល និងមិនគួរទទួលទាន នៅពេលដែលយើង មានជំងឺផ្តាសាយ។ ដោយអាហារដែល គួរបរិភោគដើម្បី កាត់បន្ថយនូវជំងឺផា្តសាយ មានចំនួន ៨ មុខដូចជា៖ ១.ក្រូច  ២.ផ្សិត  ៣.គ្រាប់សណ្តែក  ៤.ខ្ញី  ៥.ខ្ទឹមសនិងខ្ទឹមបារាំង  ៦.ម្រេចខ្មៅ  ៧.Yogurt  ៨.ទឹកឃ្មុំ។ ចំពោះអាហារដែល គួរជៀសវាងបំផុត នៅពេលដែលយើងមានជំងឺ ផ្តាសាយមាន ២ មុខដូចជា៖ ១.ស្ករស  ២.សាច់។ អ្វីដែលសំខាន់ យើងត្រូវទទួលទាន អាហារ ៨ មុខខាងលើនេះ នៅពេលដែល យើងមានជំងឺផ្តាសាយគឺត្រូវ  ឲ្យបានជាប្រចាំ ដើម្បីការធូស្រាល និងកាត់បន្ថយចំពោះ អាហារ ២ មុខខាងលើដែល គេបានប្រាប់ផងដែរ។

សូមប្រិយមិត្តទស្សនាវីដេអូទាំងអស់គ្នា៖

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s